LAITEPILATES

Change happens through movement and movement heals.
-Joseph Pilates

Oikeastaan ei ole erikseen laitepilatesta ja mattopilatesta, vain on vain pilatesta.

Koska tarjoamme erikseen isommalle ryhmälle suunnattua matolla tehtävää pilatesta, olemme erottaneet pienryhmässä tapahtuvan pilateksen Laitepilates-nimikkeen alle. Laitetunnilla tehdään harjoitteita Joseph Pilateksen kehittämillä laitteilla; pääosin reformerilla ja aidolla pilatesmatolla, johon kuuluvat kahvat ja jalkaremmi. Osa liikkeistä saatetaan tehdä myös Cadillacilla, Wunda chairilla, Ladder Barrelilla tai Spine Correctorilla, nämä harjoitteet suunnitellaan asiakkaille yksilöllisesti heidän kehonsa tarpeen mukaan (kts. yksityistunnit). Sekä Reformerissa että Cadillacissa on jousivastus ja Reformerissa on myös liikkuva ”kelkka”.  Jousien tuoma vastus opastaa sinua tunnistamaan kehosi linjauksia ja eri lihasryhmien aktivaatiota.

Kaikilla laitetunneilla opetamme aitoa alkuperäistä pilatesta, niin kuin Joseph Pilates on se kehittänyt. Erityisesti laiteharjoittelussa korostuu liikkeiden ja liikejärjestyksen oppiminen ja harjotusvaikutusten tunteminen omassa kehossa. Pilates ei ole vain liikkeiden suorittamista, vaan liikken aiheuttaman vaikutuksen syvää tuntemista omassa kehossa. Käytössämme on Joseph Pilateksen suunnittelemat reformerit ja matot (Gratz), joten meillä pääset harjoittelussa hyvin lähelle aitoa alkuperäistä pilatesta.

Pilates tulee opetella alkeista lähtien. Jos et ole vielä tutustunut laitepilatekseen, aloita alkeiskurssilla (kts. kurssit), varaa yksityistunti tai ilmoittaudu viikottaiselle alkeistunnille. Jos olet käynyt aikaisemmin toisella studiolla laitetunneilla, suosittelemme myös silloin aloittamaan meillä esimerkiksi alkeet/perustason tunnilla. Jos olet jo pidempään treenannut klassista pilatesta, voit valita tasoryhmäsi oman kehontuntemuksesi perusteella.