Koronavirus-pandemia vaikuttaa tällä hetkellä maailmanlaajuisesti. Haluamme puhaltaa yhteen hiileen, ja välttää omilla toimillamme tartuntojen leviämisen. Meistä jokaisella on vastuu tarkkailla omaa vointia, ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Pyydämme, että käytät muutaman minuutin tämän tärkeän viestin lukemiseen. 

Koronavirus COVID-19 tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Ilmassa virukset eivät säily. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät kuitenkaan säily päiväkausia pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Uusi koronavirus voi tarttuan ihmisestä toiseen. Tartunnan saaminen oireettomalta ihmiseltä on tämän hetken tiedon mukaan epätodennäköistä. Taudin itämisajaksi on arvioitu 2–12 päivää, keskimäärin noin 4-5 päivää.

Seuraamme Pilates Power House Helsingissä tarkkaan uutisointia koronaviruksesta, ja noudatamme Terveyden ja hyvinvointilaitos THL:n suosituksia. Tilanne varmasti elää lähiviikkoina, ja reagoimme tilanteen vaatimalla tavalla, ja informoimme teitä heti kaikista muutoksista. Kiitämme kaikkia ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä!

On erityisen tärkeä muistaa, että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että altistaako sairaudelle muita. Noudata näitä ohjeita studiolla harjoitellessasi:

Älä tule studiolle, jos sinulla on flunssainen olo!

Jää epäröimättä kotiin, jos sinulla on mitään tavallisia flunssaoireita, kuten kuume, yskä ja hengenahdistus, tai jos epäilet, että olet ollut tekemisissä mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa! Vaikka oireet eivät olisi vakavia, tai vaikuta omaan jaksamiseesi, sosiaalisia kontakteja välttämällä voivat myös terveet ihmiset hidastaa epidemian leviämistä, ja suojata erityisesti riskiryhmiin kuuluvia. 

Hallituksen viimeisimmän (12.3.2020) linjauksen mukaisesti tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa vapaa-ajan toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmien suojelemiseksi. 

Myös ne henkilöt, jotka ovat matkustaneet maissa, jotka ovat sittemmin luokiteltu osaksi epidemia-aluetta, tulisi uusimman ohjeistuksen mukaan välttää lähikontaktia muihin ihmisiin. Tällä hetkellä koronavirus vaikuttaa kuitenkin lähes kaikkialla. Jos olet juuri palannut matkoilta, seuraa omaa vointiasi n. 2 viikon ajan ennen seuraavalle tunnille osallistumista.

Huolehdi käsien pesusta aina ennen ja jälkeen jokaisen ryhmäliikuntatunnin, sekä:

  • kun tulet ulkoa sisään
  • ennen ruoan laittoa ja ruokailua
  • wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
  • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö  

Löydät THL:n perusteellisen käsienpesuohjeen studiolta – noudata sitä. Käsienpesu lämpöisellä vedellä ja saippualla on suositeltavampaa kuin käsihuuhteen käyttö, jos pesupaikka on saatavilla. 

Yski ja aivasta aina kyynärpäähän, hihaan, tai kertakäyttöiseen nenäliinaan – ei kämmeneen tai ilmaan. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Noudata erityistä huolellisuutta välineiden puhdistuksessa

Olemme jo tehostaneet studion siivoussykliä ja desinfiointia, ja ohjeistaneet henkilökuntaa. Asiakkaiden tulee myös itse kiinnittää erityistä huomiota laitteiden puhdistukseen harjoittelun jälkeen. Kaikki kosketuksessa/lähietäisyydellä olleet pinnat suihkutetaan ja pyyhitään huolellisesti studion suositusten mukaisella puhdistusaineella: mattojen ja laitteiden pinnat, käsikahvat, jalkatuet, jne. Pandemian aikana emme käytä harjoittelussa pienvälineitä kuten keppiä tai rengasta.  

Vältetään tungosta eikä unohdeta kotitreeniä

Studiolla harjoittelu tapahtuu tästä eteenpäin ja toistaiseksi enintään 8 hengen ryhmissä, ja laitetuntien enimmäisosallistujamäärä on edelleen 5 henkilöä. Suoran lähikontaktin estämiseksi pyydämme välttämään tungosta studiolla liikkuessa, ja pitämään rakoa kanssaharjoittelijoihin. Suositusten mukaan on hyvä pitää vähintään 1 metrin väli jokaiseen kanssaihmiseen, jolla on flunssaoireita. Tästäkin syystä flunssaisena pitää ehdottomasti jäädä kotiin, mutta kiinnitetään myös me terveenä studiolla asioivat tähän erityistä huomiota. Harjoittelua voi myös välttää ryhmässä varaamalla ohjaajillemme yksityistunteja studion ollessa vähemmällä käytöllä, tai online-yhteyden välityksellä omaan kotiin.

Studion toimenpiteet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

Noudatamme THL:n ohjeistusta käsihygieniasta ja tarvittavista toimenpiteistä, ja seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä. 

Siivousta on tehostettu, ja päivittäisessä siivouksessa kiinnitetään huomiota etenkin yleisten pintojen puhdistukseen ja desinfiointiin, sekä roska-astioiden tyhjentämiseen. 

Henkilökunta kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan, ja suoraa lähikontaktia vältetään THL:n suositusten mukaan. Aivan kuten asiakkaatkin, myös ohjaajat ja muu henkilökunta jäävät kotiin, jos heillä on flunssaoireita. Pyrimme siihen, että tunnit voidaan järjestää normaalisti, ja reagoimme tilanteen vaatimalla tavalla.

Mitä tehdä, jos huomaan oireita?

Jos epäilet, että olet ollut tekemisissä mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa sekä saat kuumetta ja hengitystieoireita 14 vuorokauden kuluessa tapaamisesta, ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai terveydenhuollon päivystykseen. Sieltä saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. 

Jos joudut jäämään kotiin tai kotikaranteeniin virusinfektion oireiden tai tartuntaepäilyn vuoksi, peruuta itse tulevat tuntivaraukset ajanvarausjärjestelmän kautta. Pandemia-ajalla vanhenevat käyttämättömät liput jatketaan tarvittaessa vanhenemispäivästä 6 viikkoa eteenpäin, kuitenkin enintään 30.8 2020 asti. Jos sinulla on epäily virusinfektiosta tai vahvistettu tartunta, ole mahdollisimman pian yhteydessä: info@pilatespowerhouse.fi.  

Lisätietoja: Eerika Tenhovuori, yrittäjä, eerika.tenhovuori@pilatespowerhouse.fi

Seuraa ajantasaista tietoa koronaviruksesta: THL.fi