PILATES-tunti (entinen keskitason laitepilates) on nimensä mukaisesti pilatesta aidoimmillaan: tunti etenee reippaasti liikkeestä toiseen, joten pilateksen liikejärjestys, laitteiden toiminta ja säädöt tulee olla sinulle tässä vaiheessa jo tuttuja. Suuri osa tunnista tehdään itsenäisesti repertuaarin mukaisesti, jolloin opettajan tehtävänä on syventää liikettä kehossasi ja avustaa sinua löytämään ne harjoitettavat alueet, joita kehosi sillä hetkellä eniten tarvitsee. Tunnilla on käytössä koko laitesali eli kaikki studion laitteet sekä aidot pilatesmatot.

Alkuperäisessä pilates-systeemissä ei ole erikseen laitepilatesta ja mattopilatesta – on yksinkertaisesti vain PILATESTA. Alkuperäisen pilatesharjoittelun tavoite oli oppia liikkeet ja niiden järjestys, jolloin harjoittelija ottaa vastuun omasta treenistään. Näin pilates on mahdollista tuntea syvemmin omassa kehossa, jolloin oppii myös kuuntelemaan päiväkohtaisia eroja, ja huomioimaan tämän omassa harjoittelussa.

Keskustele oman ohjaajasi kanssa ennen perustasolta PILATES-tunnille siirtymistä. Suosittelemme että sekä matto- että laiteharjoittelun perusteet ovat hallussa. Jos olet tehnyt pilateksen matto- ja laiteharjoitusta aikaisemmin pidempään toisella studiolla, suosittelemme sinua ottamaan ensin yksityistunteja tai käymään esimerkiksi alkeet/perustason matto- ja laitetunneilla muutaman kerran, jotta pääset kiinni alkuperäiseen pilatesharjoitteluun. Tämän jälkeen sinun on helpompi löytää omaa lähtötasoasi vastaava tunti.

Myös kokeneemmille asiakkaillemme on aina suositeltavaa harjoitella myös perustason tunneilla, jos kaipaat lisäohjausta. Omaa harjoittelua tukevia, yksilöllisiä liikkeitä ja ohjeita saat lisäksi yksityistunneilta.