PILATES-tunti on nimensä mukaisesti pilatesta aidoimmillaan: pienryhmätunnilla harjoittelija etenee omaa treeniohjelmaansa liikkeestä toiseen, joten reformer- ja mattoharjoittelun liikejärjestys, sekä laitteiden jouset ja säädöt on oltava esitelty joko PILATES-alkeiskurssilta tai yksityis-/duotunneilla. Jos harjoittelija on saanut yksityistunneilla henkilökohtaisia harjoitteita muilla pilateslaitteilla, tällä tunnilla hän hän voi treenata itsenäisesti myös niillä.

Täällä tunnilla ohjaaja ei juurikaan opeta UUSIA liikkeitä, vaan hänen tehtävänään on syventää asiakkaan liikettä ja avustaa löytämään ne harjoitettavat kehon alueet, joita harjoittelijan sillä hetkellä eniten tarvitsee. Näin pilates on mahdollista tuntea syvemmin omassa kehossa, jolloin harjoittelija oppii myös kuuntelemaan päiväkohtaisia eroja, ja huomioimaan tämän omassa harjoittelussa.

Jotta harjoittelija pääsee edistymään omassa harjoittelussaan mahdollisimman hyvin, suosittelemme kahta viikottaista treenituntia ja/tai yksityistunteja n. 3-10 kertaa kauden aikana.

HUOM! Kaikki uudet harjoittelijat treenitaustasta riippumatta aloittavat ensin joko yksityistunneilla, tai PILATES-alkeiskurssilla. Näin päästään kiinni alkuperäiseen pilatesharjoitteluun, ja harjoittelu viikkotunneilla on sujuvaa.