LAITEPILATES

Change happens through movement and movement heals.
-Joseph Pilates

Alkuperäisessä pilates-systeemissä ei ole erikseen laitepilatesta ja mattopilatesta, on vain pilatesta.

Koska tarjoamme erikseen isommalle ryhmälle suunnattua matolla tehtävää pilatesta, olemme erottaneet pienryhmässä tapahtuvan pilateksen Laitepilates-nimikkeen alle. Laitetunnilla tehdään harjoitteita Joseph Pilateksen kehittämillä laitteilla; pääosin Reformerilla ja aidolla pilatesmatolla (Gratz), johon kuuluvat käsikahvat ja jalkaremmi. Harjoituksia tehdään myös muilla Joseph Pilateksen suunnittelemilla laitteilla, joihin kuuluu: Cadillac, Wunda Chair, High Chair, Ladder Barrel, Small Barrel ja Spine Corrector. Nämä harjoitteet suunnitellaan asiakkaille yksilöllisesti heidän kehonsa tarpeen mukaan (kts. yksityistunnit).

Kaikilla laitetunneillamme opetetaan aitoa alkuperäistä pilatesta, niin kuin Joseph Pilates on sen kehittänyt. Laiteharjoittelun edetessä tavoite on liikkeiden ja liikejärjestyksen oppiminen, jolloin harjoituksessa päästään pintaa syvemmälle. Pilates ei ole vain liikkeiden suorittamista, vaan liikkeen aikaansaaman vaikutuksen syvää tuntemista omassa kehossa. Monissa pilateksen laitteissa on jousivastus, joka opastaa sinua tunnistamaan kehosi linjauksia ja eri lihasryhmien aktivaatiota.

Pilates tulee opetella alkeista lähtien. Jos et ole vielä tutustunut laitepilatekseen, aloita alkeiskurssilla (kts. kurssit), varaa yksityistunti tai ilmoittaudu viikottaiselle alkeistunnille. Jos olet käynyt aikaisemmin toisella studiolla laitetunneilla, suosittelemme myös silloin aloittamaan esimerkiksi alkeet/perustason tunnilla. Jos olet jo pidempään treenannut klassista pilatesta, voit valita tasoryhmäsi oman kehontuntemuksesi perusteella.

PILATES

PILATES-tunti on nimensä mukaisesti pilatesta aidoimmillaan: PILATES-tunnin harjoittelija etenee omaan tahtiinsa liikkeestä toiseen, joten reformer- ja mattoharjoittelun liikejärjestys, sekä  laitteiden jouset ja säädöt ovat tuttuja. Jos harjoittelija on saanut yksityistunneilla henkilökohtaisia harjoitteita muilla pilateslaitteilla, tällä tunnilla hän hän voi treenata itsenäisesti myös niillä. Täällä tunnilla ohjaaja ei juurikaan opeta uusia liikkeitä, vaan hänen tehtävänään on syventää […]

Laitepilates alkeet

Laiteharjoittelun alkeistunnilla pääset harjoittamaan kehoasi Gratzin alkuperäismitoitusten mukaisella Reformer-laitteella ja aidolla pilatesmatolla, johon kuuluvat käsikahvat, jalkaremmi ja keppi. Alkeistunnilla tutustutaan Reformerin toiminnallisuuksiin ja opetellaan klassisen reformer-repertuaarin perusliikkeitä jotka vakauttavat, vahvistavat ja venyttävät vartaloa kokonaisvaltaisesti.

Laitepilates perustaso

Perustason tunneille siirtyessäsi olet käynyt joko laitepilateksen alkeiskurssin tai harjoitellut jo pidempään laitepilateksen alkeistunneilla. Perustason tunnilla pääset harjoittamaan perustasolle suunniteltuja liikkuvuutta ja vakautta lisääviä liikkeitä, ja välillä myös haasteellisenpia keskitason liikkeitä.

Laitepilates perus+keskitaso

Perus+keskitason laitetunnilla pääset haastamaan kehosi syvää tukea, liikkuvuutta ja voimaa! Tunti etenee reippaamminr liikkeestä toiseen, joten ainakin reformer-harjoittelun liikejärjestys, laitteiden toiminta ja säädöt ovat sinulle tässä vaiheessa jo tuttuja. Pystyt tekemään osan tunnista itsenäisesti repertuaarin mukaisesti, jolloin opettaja pääsee syventämään  liikettä kehossasi ja avustaa sinua löytämään kehostasi ne harjoitettavat alueet joita kehosi sillä hetkellä eniten […]