LAITEPILATES

Change happens through movement and movement heals.
-Joseph Pilates

[somnus_featured_text]

Alkuperäisessä pilates-systeemissä ei ole erikseen laitepilatesta ja mattopilatesta, on vain pilatesta.

Koska tarjoamme erikseen isommalle ryhmälle suunnattua matolla tehtävää pilatesta, olemme erottaneet pienryhmässä tapahtuvan pilateksen Laitepilates-nimikkeen alle. Laitetunnilla tehdään harjoitteita Joseph Pilateksen kehittämillä laitteilla; pääosin Reformerilla ja aidolla pilatesmatolla (Gratz), johon kuuluvat käsikahvat ja jalkaremmi. Harjoituksia tehdään myös muilla Joseph Pilateksen suunnittelemilla laitteilla, joihin kuuluu: Cadillac, Wunda Chair, High Chair, Ladder Barrel, Small Barrel ja Spine Corrector. Nämä harjoitteet suunnitellaan asiakkaille yksilöllisesti heidän kehonsa tarpeen mukaan (kts. yksityistunnit).

Kaikilla laitetunneillamme opetetaan aitoa alkuperäistä pilatesta, niin kuin Joseph Pilates on sen kehittänyt. Laiteharjoittelun edetessä tavoite on liikkeiden ja liikejärjestyksen oppiminen, jolloin harjoituksessa päästään pintaa syvemmälle. Pilates ei ole vain liikkeiden suorittamista, vaan liikkeen aikaansaaman vaikutuksen syvää tuntemista omassa kehossa. Monissa pilateksen laitteissa on jousivastus, joka opastaa sinua tunnistamaan kehosi linjauksia ja eri lihasryhmien aktivaatiota.

Pilates tulee opetella alkeista lähtien. Jos et ole vielä tutustunut laitepilatekseen, aloita alkeiskurssilla (kts. kurssit), varaa yksityistunti tai ilmoittaudu viikottaiselle alkeistunnille. Jos olet käynyt aikaisemmin toisella studiolla laitetunneilla, suosittelemme myös silloin aloittamaan esimerkiksi alkeet/perustason tunnilla. Jos olet jo pidempään treenannut klassista pilatesta, voit valita tasoryhmäsi oman kehontuntemuksesi perusteella.[/somnus_featured_text]

ONLINE-ryhmätunnit

ONLINE-tunnit ovat tehokas tapa treenata ryhmätunneilla kotona tai lomamatkalla. Tarvitset vain oman treenimaton ja tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin. Ohjaaja lähettää sinulle ennen tuntia linkin, jonka avaat hetken ennen sovittua ajankohtaa. Sitten vain treeni käyntiin!

ONLINE-yksityistunti

Jos et pääse studiolle harjoittelemaan, online-yksityistunti takaa säännöllisen treenin kotona, mökillä, tai lomamatkalla. Kotiin tarvitset vain oman treenimaton ja tietokoneen, kännykän tai tabletin. Saat tarkkaa yksilöllistä ohjausta oman kehosi tarpeisiin. Jos käytössäsi on pilateksen laitteistoa,esimerkiksi reformeri tai pienvälineitä; pienet käsipainot tai pilatesrengas, voidaan näitä hyödyntää harjoituksessa.

PILATES

PILATES-tunti on nimensä mukaisesti pilatesta aidoimmillaan: PILATES-tunnin harjoittelija etenee omaan tahtiinsa liikkeestä toiseen, joten reformer- ja mattoharjoittelun liikejärjestys, sekä  laitteiden jouset ja säädöt ovat tuttuja. Jos harjoittelija on saanut yksityistunneilla henkilökohtaisia harjoitteita muilla pilateslaitteilla, tällä tunnilla hän hän voi treenata itsenäisesti myös niillä. Täällä tunnilla ohjaaja ei juurikaan opeta uusia liikkeitä, vaan hänen tehtävänään on syventää […]

Yksityistunti ryhmälle

Kerää oma porukka niin suunnittelemme teille ryhmänne tarpeita vastaavan tunnin: aitoa alkuperäistä pilatesta, joogaa, barrea tai kehonhuoltoa! Veloitamme yksityisryhmätunnista kiinteän tuntihinnan riippumatta tunnin asiakasmäärästä. Mattotunnille on mahdollista osallistua max 14 hlö ja laitepilatestunneille max 5 hlö. Kysy lisää yksityistunneista yhteydenottolomakkeella tai info@pilatespowerhouse.fi.

Yksityistunti yhdelle

Yksityistunnilla perehdytään asiakkaan oman kehon tarvitsemiin harjoitteisiin. Varaa itsellesi yksityistunti, kun haluat aloittaa matto- tai laitepilatesharjoittelun, tai kun tarvitset syvyyttä tai tekniikkatukea pilatesharjoitteluusi. Yksityistunnit ovat suositeltavia uudelle asiakkaalle, kun sinulla  on ollut pitkään jatkuvia toiminnallisia selkäkipuja tai sinulla on todettu selän tai muun tuki-ja liikuntaelimistön sairaus. Myös ortopedisen toimenpiteen jälkeiseen kuntoutumiseen, raskauden ajan harjoittelussa, sekä […]

PILATES alkeet

PILATES-harjoittelun alkeistunnilla pääset harjoittamaan kehoasi Gratzin alkuperäismitoitusten mukaisella Reformer-laitteella ja aidolla pilatesmatolla, johon kuuluvat käsikahvat, jalkaremmi ja keppi. Alkeistunnilla tutustutaan Reformerin toiminnallisuuksiin ja opetellaan klassisen reformer-repertuaarin perusliikkeitä jotka vakauttavat, vahvistavat ja venyttävät vartaloa kokonaisvaltaisesti.

PILATES perusteet

Perustason tunneille siirtyessäsi olet käynyt joko PIlates (laite) alkeiskurssin tai harjoitellut jo pidempään PILATES- alkeistunneilla. Perustason tunnilla pääset harjoittamaan perustasolle suunniteltuja liikkuvuutta ja vakautta lisääviä liikkeitä, ja välillä myös haasteellisenpia keskitason liikkeitä.

Yksityistunti kahdelle

Duotunti eli yksityistuti kahdelle on yhteinen treeni kaverin, puolison tai perheenjäsenen kanssa. Harjoittelu yhdessä on hauskaa ja tehokasta! Voit kokeilla pilatesharjoittelua duotunneilla ennen viikkotunneille siirtymistä, jolloin saatte yksilöllistä ohjausta ja huomioita omaan harjoitteluun. Tarjoamme myös tarpeidenne mukaan räätälöityä, pidempiaikaista henkilökohtaista valmennusta ja teknistä ohjausta.

Mattopilates alkeet

Alkeistunnilla luodaan pohja pilateksen harrastamiseen: opetellaan pilateksen perustekniikkaa ja tehdään kehoa vakauttavia, voimistavia ja venyttäviä liikkeitä. Tunneilla tehdään alkeis- ja perustason harjoituksia pilatesmetodin oleellisten teemojen mukaisesti.

Mattopilates perustaso

Perustason mattopilatestunti sopii sinulle joka olet käynyt alkeiskurssin ja olet harjoitellut pilatesta alkeistunnilla vähintään yhden kauden. Perustason tunti sopii hyvin myös selkäongelmaisille rauhallisen temponsa vuoksi.

Mattopilates keskitaso

Mattopilatestunti pidempään säännöllisesti pilatesta harrastaneille, hyvän keskivartalon tuen omaaville harrastajille. Tunnilla harjoitellaan klassisesen mattorepertuaarin keskitason liikesarjaa, ja siirtymiä liikkeestä toiseen. Ajoittain harjoittelija pääsee tekemään treeniä omassa tahdissaan, jolloin ohjaaja vapautuu harjoittelijoiden henkilökohtaisempaan avustamiseen. Tarvittaessa ohjaaja muistuttelee ryhmää liikejärjestyksestä. Tunti on reipas ja mukavan haastava – säännöllisesti treenaavalle tämä tunti on todellinen hikitreeni!

Mattopilates jatkotaso

Tunti pitkään säännöllisesti pilatesta harrastaneille, hyvän keskivartalon tuen ja kehon liikkuvuuden omaaville asiakkaille. Jatkotason tunnilla harjoitellaan klassisen mattorepertuaarin keski- ja jatkotason liikkeitä. Tunti etenee harjoittelijan omassa tahdissa siirtymien kautta liikkeestä toiseen, eli harjoittelija osaa klassisen repertuaarin keskitason ohjelman ja sen liikejärjestyksen. Ohjaajan tehtävänä on tällä tunnilla erityisesti avustaa harjoittelijaa ja viedä häntä yksilöllisesti eteenpäin harjoittelussaan. […]