LAITEPILATES

Change happens through movement and movement heals.
-Joseph Pilates

Alkuperäisessä pilates-systeemissä ei ole erikseen laitepilatesta ja mattopilatesta, on vain pilatesta.

Koska tarjoamme erikseen isommalle ryhmälle suunnattua matolla tehtävää pilatesta, olemme erottaneet pienryhmässä tapahtuvan pilateksen Laitepilates-nimikkeen alle. Laitetunnilla tehdään harjoitteita Joseph Pilateksen kehittämillä laitteilla; pääosin Reformerilla ja aidolla pilatesmatolla, johon kuuluvat käsikahvat ja jalkaremmi. Osa liikkeistä saatetaan tehdä myös Cadillacilla, Wunda Chairilla, Ladder Barrelilla tai Spine Correctorilla, nämä harjoitteet suunnitellaan asiakkaille yksilöllisesti heidän kehonsa tarpeen mukaan (kts. yksityistunnit). Laitteissa sekä Reformerissa että Cadillacissa on jousivastus, ja Reformerissa on myös liikkuva alusta tai ”kelkka”. Jousien tuoma vastus opastaa sinua tunnistamaan kehosi linjauksia ja eri lihasryhmien aktivaatiota.

Kaikilla laitetunneilla opetamme aitoa alkuperäistä pilatesta, niin kuin Joseph Pilates on sen kehittänyt. Erityisesti laiteharjoittelussa korostuu liikkeiden ja liikejärjestyksen oppiminen ja harjotusvaikutusten tunteminen omassa kehossa. Pilates ei ole vain liikkeiden suorittamista, vaan liikkeen aikaansaaman vaikutuksen syvää tuntemista omassa kehossa. Käytössämme on Joseph Pilateksen suunnittelemat Reformerit ja matot (Gratz), joten meillä pääset harjoittelussa hyvin lähelle aitoa alkuperäistä pilatesta.

Pilates tulee opetella alkeista lähtien. Jos et ole vielä tutustunut laitepilatekseen, aloita alkeiskurssilla (kts. kurssit), varaa yksityistunti tai ilmoittaudu viikottaiselle alkeistunnille. Jos olet käynyt aikaisemmin toisella studiolla laitetunneilla, suosittelemme myös silloin aloittamaan meillä esimerkiksi alkeet/perustason tunnilla. Jos olet jo pidempään treenannut klassista pilatesta, voit valita tasoryhmäsi oman kehontuntemuksesi perusteella.

Laitepilates alkeet

Laiteharjoittelun alkeistunnilla pääset harjoittamaan kehoasi Gratzin alkuperäismitoitusten mukaisella Reformer-laitteella ja aidolla pilatesmatolla, johon kuuluvat käsikahvat, jalkaremmi ja keppi. Alkeistunnilla tutustutaan Reformerin toiminnallisuuksiin ja opetellaan klassisen reformer-repertuaarin perusliikkeitä jotka vakauttavat, vahvistavat ja venyttävät vartaloa kokonaisvaltaisesti.

Laitepilates perustaso

Perustason tunneille siirtyessäsi olet käynyt joko laitepilateksen alkeiskurssin tai harjoitellut jo pidempään laitepilateksen alkeistunneilla. Perustason tunnilla pääset harjoittamaan perustasolle suunniteltuja liikkuvuutta ja vakautta lisääviä liikkeitä, ja välillä myös haasteellisenpia keskitason liikkeitä.

Laitepilates keskitaso

Keskitason laitetunnilla pääset haastamaan kehosi syvää tukea, liikkuvuutta ja voimaa! Tunti etenee reippaasti liikkeestä toiseen, joten pilateksen liikejärjestys, laitteiden toiminta ja säädöt tulee olla sinulle tässä vaiheessa jo tuttuja. Suuri osa tunnista tehdään itsenäisesti repertuaarin mukaisesti, jolloin opettajan tehtävänä on syventää liikettä kehossasi ja avustaa sinua löytämään kehostasi ne harjoitettavat alueet joita kehosi sillä hetkellä […]

Pilates seniorit (laite+matto)

Senioreiden omalla tunnilla opetellaan klassista reformeri- ja mattorepertuaaria rauhallisessa tahdissa omaa kehoa kuunnellen, mutta kuitenkin koko kehoa haastaen. Tunnille mahtuu viisi asiakasta ja tervetulleita ovat kaikki senioriksi itsensä tuntevat.